Udtrykket “personlige lån” kan henvise til en af en række usikrede lån. Dette kan omfatte kreditkort gæld, personlige lån fra familie og venner, eller personlige lån fra banken. Hvis du kigger på et personligt lån, kan du have mange forskellige muligheder. Generelt kommer personlige lån i to former, sikrede og usikrede. Et sikret lån er et lån, der kræver sikkerhedsstillelse i form af en form for aktiv som en bil, båd eller jord. For at opnå et sådant lån, skal du sætte op ejendom som sikkerhed.

Usikrede lån på den anden side er dem, der ikke kræver sikkerhed. De er normalt dyrere end sikrede lån, men de indebærer ingen risiko for långiveren. Som med sikrede lån, er der normalt flere krav, der kræves før godkendelse. For at få en usikret lån, vil du normalt nødt til at have fremragende kredit, har en form for beskæftigelse, og have råd til at tilbagebetale lånet. Du vil også normalt være forpligtet til at stille en form for sikkerhedsstillelse, som normalt er din bil eller hjem. Dette er for at beskytte långiver, hvis du ikke kan betale lånet.

Generelt er renten på usikrede personlige lån generelt højere end sikrede personlige lån. Dette skyldes den manglende sikkerhed, der kræver långiver til at tilbyde beskyttelse. Usikrede personlige lån kan dog også give en god måde at konsolidere al din eksisterende gæld i en betaling. Du kan ofte finde personlige lån med meget konkurrencedygtige renter, der gør dem ideelle til at konsolidere gæld. Nogle långivere tilbyder endda ingen finansieringsomkostninger, hvis du accepterer at tilbagebetale lånet fuldt ud inden for en bestemt periode.

Hvis du har en dårlig kredit historie, kan du stadig kvalificere sig til personlige lån, men de vilkår og renter er generelt strengere. Du kan også blive bedt om at få en medunderskriver til at underskrive på dine vegne, hvis du ikke er berettiget til et usikret lån. Med sikrede personlige quicklån, vil du næsten altid være i stand til at låne større summer af penge. Hvis du ikke er i stand til at tilbagebetale lånet til tiden, kan du ende med at miste dit hjem eller anden ejendom. Som nævnt ovenfor, det er derfor, du bør kun bruge personlige lån til at dække vigtige udgifter, som lægeregninger eller reparation af køretøjer. Hvis du oplever økonomiske vanskeligheder, er det normalt bedre at ansøge om et lån i henhold til en forretningsplan i stedet for en personlig.

Personlige lån kan være svært at budgettere, især hvis du har mange udgifter. Før du ansøger om et sådant lån, skal du have en god idé om, hvor meget du har råd til at bruge hver måned. Af denne grund er det typisk en god ide at budgettere mængden af ekstra kontanter, der vil blive brugt på kreditkort eller anden ekstern låntagning, før der ansøges om et personligt lån. Ved at gøre dette, vil du sikre, at du kun låne, hvad du absolut har brug for, så du ikke risikerer at miste nogen vigtige emner.

Selv om det kan være frustrerende at betale høje renter på personlige lån, så husk, at dette er den måde, at bankerne gør deres penge. De tjener penge ved at indsamle store renter fra forbrugere, der er i økonomiske problemer. Hvis du ønsker at sænke dine betalinger og komme ud af gælden, er det vigtigt at holde dine månedlige udgifter nede så meget som muligt. Når du foretager alle dine minimumsbetalinger til tiden hver måned, vil du opdage, at du er i stand til gradvist at fjerne gæld, indtil dit kreditkort gæld helt forsvinder.

Forståelse af det grundlæggende i personlige lån